VGZ Vacatures Gezondheidzorg
Vacatures-Gezondheidszorg.nl

Sollicitatietips

• Zorg voor een goede motivatie

Wanneer u gaat solliciteren is een goed geschreven en enthousiaste motivatiebrief erg belangrijk voor een bedrijf. Hierop worden uiteindelijk de kandidaten geselecteerd. Zorg er dus voor dat u duidelijk uitlegt waarom ú nou juist geschikt bent voor de functie. 

• Kennis van het bedrijf

Het is van noodzakelijk belang om zich verdiept te hebben in het bedrijf waar u gaat solliciteren. Het is van belang om kennis te hebben van het bedrijf. Niet alleen voor de motivatiebrief, ook voor het gesprek. Ten slotte moet u toch kunnen uitleggen waarom u op de functie solliciteert en bij het desbetreffende bedrijf. Neem dus altijd een kijkje op de website en zoek het bedrijf op internet na.

• Wees positief

De interviewer zal een inbeelding maken van hoe het is om samen te werken. Denk er daarom aan om niet negatief te praten over huidige of vorige werkgevers/collega’s. Werkgevers willen positieve mensen, die van aanpakken weten.

• Ben voorbereid

Bijna altijd komen in een sollicitatiegesprek standaardvragen aan bod. Zorg dus dat u hierop voorbereid bent zodat u niet voor verrassingen komt te staan en dat u hierop duidelijk antwoord kan geven. U krijgt maar een kans tijdens het gesprek om een goede eerste indruk achter te laten, maak hier dan ook gebruik van. 

• Kom niet te laat

Een deel van de voorbereiding, zorg ervoor dat u weet waar het bedrijf zit en dat u op tijd bent. Niets zo vervelend als moeten haasten voor het gesprek, het bedrijf niet kunnen vinden of verkeer hebben dat tegen zit.

• Lichaamstaal

Let op uw houding. Ga niet onderuit gezakt zitten, geef iemand een stevige handdruk en zorg ervoor dat u oogcontact maakt. De non-verbale communicatie is minstens zo belangrijk als de verbale communicatie.