VGZ Vacatures Gezondheidzorg
Vacatures-Gezondheidszorg.nl

Tips

Wat kunt u als werkzoekende doen om, nadat u een goede vacature heeft gevonden, een onuitwisbare indruk achter te laten bij uw mogelijk toekomstig werkgever? Hieronder vindt u enkele tips.

• Zorg voor een goede motivatie
Wanneer u gaat solliciteren is een goed geschreven en enthousiaste motivatiebrief erg belangrijk voor een bedrijf. Hierop worden uiteindelijk de kandidaten geselecteerd. Zorg er dus voor dat u duidelijk uitlegt waarom ú nou juist geschikt bent voor de functie.

• Wees positief
De interviewer zal een inbeelding maken van hoe het is om samen te werken. Denk er daarom aan om niet negatief te praten over huidige of vorige werkgevers/collega’s. Werkgevers willen positieve mensen, die van aanpakken weten.

• Ben voorbereid
Bijna altijd komen in een sollicitatiegesprek standaardvragen aan bod. Zorg dus dat u hierop voorbereid bent zodat u niet voor verrassingen komt te staan en dat u hierop duidelijk antwoord kan geven. 

• Kom niet te laat
Een deel van de voorbereiding, zorg ervoor dat u weet waar het bedrijf zit en dat u op tijd bent. Niets zo vervelend als moeten haasten voor het gesprek, het bedrijf niet kunnen vinden of verkeer hebben dat tegen zit.

• Lichaamstaal
Let op uw houding. Ga niet onderuit gezakt zitten, geef iemand een stevige handdruk en zorg ervoor dat u oogcontact maakt. De non-verbale communicatie is minstens zo belangrijk als de verbale communicatie.